четвер, 5 грудня 2013 р.

Письменники - ювіляри Волині


Наша древня Волинська земля народила не один літературний талант. Тут жили і творили такі світочі рідного слова, як Олена Пчілка і Леся Українка, Пантелеймон Куліш і Агатангел Кримський та багато інших видатних письменників. Їхні літературні традиції продовжують нові покоління митців слова.
Нинішній листопад, разом з опалим листям, приніс нам два ювілеї: 70-річчя Олени Криштальської та 80-річчя Віктора Лазарука. Саме цим датам був присвячений день інформації «Письменники-ювіляри Волині». Протягом дня користувачі бібліотеки ознайомилися з життям і творчістю наших земляків.
В бібліотеці була оформлена тематична поличка «Таланти і долі». Для учнів 8-9 класів завідуюча бібліотекою Алла Бубало підготувала літературне ревю «Природа у поезії Віктора Лазарука», інформ-коктейль «П’ять хвилин з поезією Олени Криштальської». Активними учасниками були: Цепловська Ліля, Гордійчук Анастасія, Ганіч Валентина, Велешко Павло, Лук’янчук Валентина, Корнійчук Тетяна, Шевченко Микола, Білінська Катерина, Кощій Оля.
Крім творів згаданих ювілярів, користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з книгами інших письменників Волині.
Все в житті починається з любові до рідного краю, рідної мови, звичаїв і традицій, до своїх батьків. Дерево життя не може бути вічно зеленим і плодоносити, якщо в нього підірвана коренева система. Знати історію, видатних людей свого краю – це наш святий обовязок.



Немає коментарів:

Дописати коментар