вівторок, 15 квітня 2014 р.

Міжнародний день птахів


1 квітня в усьому світі  відзначають Міжнародний день птахів.  У цей день 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Але квітень - це не лише місяць, коли відзначається річниця згаданої конвенції, але й час, коли більшість пернатих повертається додому з теплих країв.
Повернення птахів святкують також як прихід весни. Вперше цей день, як масове дитяче свято, почали святкувати в Сполучених Штатах Америки.
Із птахами пов'язано чи не найбільше народних вірувань, пісень, казок, звичаїв, традицій... Вони перші приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя.
Саме цій темі для учнів 4 класу в Олицькій дитячій бібліотеці була присвячена година цікавої інформації "У світі пернатих".
Користувачі бібліотеки Бортнік Катя, Юскевич Юра, Ковальська Катя, Гордійчук Радіон, Марцих Дарина, Ткач Артем, Попко Іванка, Печерська Дарина, Найдюк Артур підготували  легенди та перекази, прикмети, загадки про птахів.





Бібліотекар Алла Бубало познайомила дітей з такими рубриками як: "Чи знаєте ви, що...",  "Цифри у світі птахів", "Най-най у пташиній сімї", "Пам'ятники птахам". На кінець заходу була проведена вікторина "Життя на крилах" та огляд літератури "У пташиному царстві".

Немає коментарів:

Дописати коментар