четвер, 18 травня 2017 р.

Дорогами болю

       7 травня заслуженому журналісту України, письменнику і просто чудовій людині виповнилося б 70 років. Але на жаль, уже четверту весну він дивиться на нас з Небес. Петро Боярчук належить до тих письменників, які у велику літературу ввійшли  з журналістського середовища. Саме цьому великому патріоту України, стежки дитинства якого пролягли через болота, холод і голод сибірської тайги, в бібліотеці для дітей була присвячена година памяті « Дорогами болю».
     Крім численних публікацій про героїчні й страдницькі життєві шляхи волинських хліборобів, з-під пера Петра Боярчука вийшли в світ чотири книги.  Більше двох століть тому великий французький письменник і філософ-просвітитель Вольтер сказав, що найкращими є ті книжки, які спонукають читача їх доповнювати. Під таке визначення підпадає і книжка П. Боярчука « Крик голодного звіра», яка знайшла шлях до читача не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Неначе відлуння, повернулась вона авторові кількома сотнями листів-відгуків, котрі, доповнюючи написане і опубліковане, зобов’язували до подальшої роботи над темою, що її торкнувся. Так народилася нова книга, яку автор цілком доречно й виправдано назвав
« Дорогами болю».
       Головними героями книги « Бій під стінами храму», як і двох попередніх є цілком конкретні люди, свідки тієї старaнно замовчувaної в минулому історії українського народу.
       Те, про що писав Петро Боярчук належить до особливого роду творчості і забуттю не підлягає. 

       




Немає коментарів:

Дописати коментар